Ledenreis 2016

De Lange Slag ledenreis

Ledenreis 2016

Zaterdag 9 april ging de vereniging met 53 leden op ledenreis. Op deze prachtige dag reden we om half acht weg vanuit Nieuwland op weg naar naar Noord-Holland.

Ons eerste bezoek was het MF museum van Piet en Anita Mooij in Schagen en de solexverzameling op de verdieping. Daarna stapten we weer in de bus om naar Nieuwe waar we eerst het Grootmoederstijd en Motoren museum bezochten. Beneden een prachtige verzameling van ruim 275 motoren waarvan er verschillende werden gestart. De grootste motor een 1-cilinder Bolnes1 cilinder staande 2 takt diesel van 160 PK (hier is er maar 1 van gemaakt dus uniek. inhoud 80 liter!! en een vliegwiel van 4300kg!) ) was zo groot de kop van de motor op de bovenverdieping zat. Het starten en draaien van deze motor was een heel gebeuren wat volop de aandacht kreeg. De bovenverdieping was ingericht met allerlei authentieke winkeltjes.

Daarna enkele kilometers verderop in hetzelfde dorp kwamen we bij Jan Drentenaar die zijn oude kippenschuur heeft gevuld met ruim 50 toch vaak bijzondere tractoren van allerlei merken. In de midden een lange tafel met houten miniaturen in schaal ca. 1: 6 / 1: 7 gemaakt door zijn hobbymaat W. in’t Veld.

De bus bracht ons daarnaa naar de molenstichting van de Schermer waar we de molens konden bekijken, daar werden we verrast door een lekker bakje kibbeling wat door de brandweer met een oude Margirius Deutz Brandweerwagen grote spoed werd bezorgd bij de molens van de Schermer.

Daarna volgde een mooie rondrit door de polder over smalle dijken, we genoten we van het uitzicht en de deskundige uitleg van een lokale bewoner die ons veel vertelde. Bij Driehuizen werd de dag besloten met een pannenkoek en ijsbuffet, het was erg lekker.

Het dorpje was zo klein dat de bus voor de brug in het dorp bleef staan en wij lopend naar het restaurant gingen.Aangezien het dorpje maar iets groter was dan drie huizen vonden de deelnemers dat geen enkel probleem

Rond 20.00 uur arriveerden we weer in Nieuwland. We kijken terug op een zeer geslaagde dag mede dankzij de tot in de puntjes verzorgde organisatie van Trekkerskieken.

Wij bedanken Trekkerskieken voor de perfecte organisatie en ook de adressen die we bezochten bedankt, het was allemaal keurig in orde en wij hebben genoten van een schitterende dag.

 

« van 2 »

Meer foto’s zijn te vinden in het fotoboek.