Landbouwdag 2019

Op zaterdag 22 juni 2019 hopen we ons 2 jaarlijks evenement de Landbouwdag weer te houden.
De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, vergunningen standhouders en niet te vergeten de mensen die hun terreinen beschikbaar stellen, alles word via een draaiboek in kennis gesteld en er worden afspraken mee gemaakt.
Het puntje Landbouwdag komt dan ook zo maar 8 tot 9 maanden voor op de maandelijkse bestuursvergadering. Wat er allemaal niet bij komt kijken bij de afspraken met de catering de standhouders, de grondeigenaren, de Gemeente, de vrijwilligers enz , enz iedereen wordt benaderd hetzij schriftelijk of mondeling, want een evenement van die grote is heel mooi maar vraagt ook heel veel aandacht.
Wij zijn er dan ook trots op als bestuur dat er altijd een groot aanbod is van vrijwilligers die op deze dagen belangeloos meewerken aan de opbouw van het terrein en het bijstaan van het bestuur tijdens deze dag. Het is dan ook een schitterend gezicht als er op zaterdagavond 50 mensen beginnen met het opruimen van het terrein, binnen 2 uur is alles dan weer opgeruimd.
Wat is er zoal te beleven op deze dagen, het bestuur zoekt telkens weer nieuwe uitdagingen , om het programma compleet te maken.
Ook voor dit jaar zijn inmiddels de volgende bezienswaardigheden vast gelegd, Dorpsploeg Herwijnen, modelboten, groot aantal oude ambachten, boomzager,  grasmaaien, hooien, skeltertrek, springkussen…..enz. enz.

De ouderwetse boeldag wordt weer gepresenteerd door Piet, hij heeft een heleboel oude gereedschappen en werktuigen weten te bemachtigen en hoopt dan ook dat er weer leden zijn die hun overtollige dingen beschikbaar stellen voor deze veiling, aanmelden kan tot en met 15 juni 2019, dit in verband met het maken van een echte kavellijst.
Tevens kan men zich ook aanmelden voor een marktkraam en plaats tijdens de markt op zaterdag.
De catering wordt dit jaar ook weer verzorgd door Jan Harlaar uit Schoonrewoerd.
Het belangrijkste zou ik haast vergeten jullie als leden van De Lange Slag moeten zeker niet ontbreken op dag, wij rekenen op jullie komst, breng alles mee wat je wilt, het is maar één keer per 2 jaar.
Dus laten we met elkaar er iets héél leuks van maken.

Het bestuur

 

Skeltertrek
Voor de skeltertrek kun je je opgeven tot 15 juni, dit is niet verplicht , maar bij te veel deelnemers komt er een inschrijfstop zodat je dan misschien niet mee kunt doen. Dus wil je laten zien aan je vrienden hoe sterk je bent, twijfel dan niet maar geeft jezelf op via de site of vul de inschrijfkaart in zodat je zeker bent van deelname.

Marktkraam op Landbouwdag?
Leden die hun gebruikte goederen willen verkopen hebben de mogelijk om voor € 10,- euro een echte marktkraam te huren. Ook handelaren zijn van harte welkom om een marktkraam met hun handel te vullen. Prijs voor handelaren en leden is gelijk. Aanmelden voor marktkramen kan via de site of inschrijfkaart of een mail te sturen.

Uiteraard staat er tijdens de landbouwdag nog veel meer op het programma houdt daarvoor de website goed in de gaten

De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor schade en ongevallen, welke deelnemers, publiek en materiaal voor, tijdens of na dit evenement mocht overkomen.
Nog voor het zoekraken van goederen.

 

Het bestuur,

 

Veel meer foto’s van de editie 2017 zijn te vinden in het fotoalbum.