Praatavond

Praatavond

Datum: 19-10-2022
Tijd: 20:00 - 23:00 uur
Locatie: Nieuwe Rijksweg 6, 4128 BN , Lexmond
Organisatie: De Lange Slag
Inlichtingen: info@delangeslag.nl


Aankondiging bedrijfspresentatie BECO

BECO vanaf 1924 tot heden

De geschiedenis van BECO begon in 1924. De heer C. Bergshoeff nam in dat jaar een dorpssmederij in Hagestein over. Een eenmanszaak welke zich richtte op de smederij activiteiten, variërend van het beslaan van paarden tot het maken van sleutels. Tot de tweede wereldoorlog bleef het bedrijf min of meer ongewijzigd. De enige aanwijzing dat het bedrijf de potentie had uit te groeien tot een bedrijf in staalconstructies, was dat de fabricage van vlampijpen voor een steenfabriek aan de activiteiten werd toegevoegd.

Na de Tweede Wereldoorlog was inmiddels de tweede generatie Bergshoeff in het bedrijf gekomen en werd groei gerealiseerd. Ook werd een start gemaakt met de handel in producten, waar als gevolg van de opkomende landbouwmechanisatie vraag naar was. Een activiteit die in de zestiger jaren weer op de achtergrond geraakte, ten gunste van de fabricage van staalconstructies en hulpmiddelen voor de bouwnijverheid, zoals de BECO betonstort silo’s. Een periode van verschuiving van de activiteiten naar het meer constructieve werk, waaraan het bedrijf haar huidige naam BECO – Bergshoeff Constructies – ontleent.

Het ging goed met de zaken en het bedrijf werd herhaaldelijk uitgebreid, tot het in 1972 echt uit haar jasje was gegroeid. Er werd toen besloten om te verhuizen naar industrieterrein De Biezen in Vianen, de locatie waar het bedrijf vandaag de dag nog is gevestigd. Het bedrijf begon toen steeds “serieuzer” vormen aan te nemen. Zo werd in het begin van de jaren zeventig, naast staalconstructies en hulpmiddelen voor de bouw, ook de fabricage van landbouwkipwagens ter hand genomen. Aan het eind van de jaren zeventig werd bovendien gestart met de fabricage van grondverzetmachine uitrustingsstukken. Vanaf 2003 werden activiteiten overgenomen van onder andere Boforce (gieken), Buiscar (trailers) en Bleijenberg (grijpers), waardoor de export belangrijk toenam. Sinds 2015 zijn de namen Boforce en Bleijenberg vervangen door respectievelijk BECO Modifications en BECO Grabs. In 2020 zijn DOWA (bandlossers) en andere speciale wegtrailers aan het assortiment toegevoegd onder de naam BECO Trailers.

De producten worden steeds doorontwikkeld in soort en maat en zijn voortdurend voor verbetering vatbaar. Ook wordt continu gezocht naar nieuwe producten en afzetmarkten.

We willen u graag meenemen in de geschiedenis van Beco-Group en u aan de hand van de bekende producten laten zien hoe een lokaal georiënteerde dorpssmederij zich bijna 100 jaar later heeft ontwikkeld tot een internationaal opererend bedrijf met klanten wereldwijd.

 

Logo Beco - Gebr. Knoll - Gebr. KnollVacatures Beco BV - deBanenSite.nlBeco Maxxim 240 zandkipper voor Gebr. De Vries

December 2006 stonden wij als vereniging 3 dagen op de najaarsshow van Beco, we kijken even terug……

(Klik op de foto voor een grotere afbeelding)