Praatavond

Praatavond

Datum: 16-10-2019
Tijd: 20:00 - 23:00 uur
Locatie: Nieuwe Rijksweg 6, 4128 BN , Lexmond
Organisatie: De Lange Slag
Inlichtingen: info@delangeslag.nl


 

Praatavond Woensdag 16 oktober 2019

Mammoets geschiedenis begon op 13 mei 1807 toen de Nederlandse ondernemer Jan Goedkoop op 25-jarige leeftijd een maritiem bedrijf startte met de aankoop van een 140-ton vrachtschip. Het was het begin van de industriële revolutie en Goedkoop voorzag een toenemende vraag naar zwaar transport.

In 1971 fuseerde Goedkoop met Van Wezel uit Hengelo, een bedrijf gespecialiseerd in zwaar transport en hijskranen. Het nieuwe bedrijf werd Mammoet Transport genoemd. In 1972 werd ook Stoof Breda uit Breda overgenomen, toen een van de Nederlandse marktleiders op het gebied van zwaar hijswerk en transport.

In 1973 werd Mammoet Transport een dochterbedrijf van de Koninklijke Nederlandse Stoomboot-Maatschappij (KNSM) te Amsterdam. De naam veranderde bij die gelegenheid in Mammoet. In 1981 werden KNSM en Mammoet onderdeel van de Nedlloyd Groep. In 2000 werd Mammoet overgenomen door Van Seumeren Kraanbedrijf, een bedrijf van Frans van Seumeren dat opgericht was in 1966 door zijn vader Jan van Seumeren Sr.

In 2001 wist Mammoet, samen met Smit Internationale, het in de Barentszee liggende wrak van de nucleaire onderzeeër Koersk te bergen.

In de jaren erna groeide het bedrijf uit tot wereldwijde marktleider in zwaar hijs- en transportwerk. Mammoet voert projecten uit over de gehele wereld met een vloot aan materieel variërend van kranen tot 3200 ton, zelf aangedreven zwaar transport trailers, trucks, trailers, vijzel- en slee systemen, hijsportalen enz.

 

Tijdens de praatavond zal de geschiedenis van het bedrijf aan bod komen, de vloot aan materieel zal worden toegelicht en er zal een impressie van interessante projecten worden gegeven.