Motorische Demo-Dagen GAAT NIET DOOR

Motorische Demo-Dagen GAAT NIET DOOR

Datum: 17-04-2020 - 19-04-2020
Tijd: Hele dag uur
Locatie: Heesakkerweg 1, 0000AA, Asten
Organisatie: vcdekrum
Inlichtingen: www.vcdekrum.nl


GAAT NIET DOOR

Vriendenclub de Krum organiseert op 17, 18 en 19 April voor de eenentwintigste keer de Motorische Demo-Dagen. Hiermede zijn we onderweg naar ons 5e lustrum. Het Showterrein is te vinden aan het welbekende adres Heesakkerweg 1 te Asten. De Motorische Demo-Dagen is een gezellig weekeinde voor hobbyisten “jong & oud” met oldtimertractoren.

Demonstraties Het is een genot al dat materieel werkend te zien, waar oude tractoren met ploegen, eggen en wat dan niet meer over het demonstratieterrein voeren. Zo kunnen we ook het boomslepen; de tractoren worden op de proef gesteld door zware boomstammen te verslepen. Bij de waterrem worden de tractoren flink aan de tand gevoeld. Het geleverde vermogen wordt nauwkeurig tot de laatste PK afgelezen.

Tarwedorsen Te midden van het terrein worden volgens traditie van midden de 50-er jaren de rogge gedorsen. Een demonstratie als gezellig onderonsje met hobbyisten onder elkaar “waar de harde werkers van de Dorsklippels uit Nuenen te bezichtigen zijn die tijdens de show de dorsdemonstratie verzorgen”.

Tractorpulling Alsof de actie nog niet compleet genoeg is kunnen we u wederom verwelkomen met een heus Tractorpulling terrein. Er staan er twee volle dagen Tractorpulling met oude tractoren op het programma. Wees er bij en waag ook eens ‘n poging. Ja ja… de Motorische Demo-Dagen doet haar naam steeds meer eer aan.

Onderdelenmarkt Bij oldtimers zijn onderdelen steeds moeilijker te verkrijgen; Marktkramen met een Onderdelenmarkt en misschien wel dat zeldzame onderdeel mag dus uiteraard zeker niet ontbreken. Geïnteresseerde deelnemers met Oldtimers of Marktkramen kunnen zich ook aanmelden.

Oldtimerwoonwagens Voor de deelnemers is direct aan het showterrein een overnachtingplaats aanwezig en voor Woonwagens is een apart terrein gereserveerd. Veel van deze woonwagens werden rond de 30-er – 40-er jaren gebruikt door kermislieden. Het zijn nog altijd zeer authentieke woonwagens met veel houtsnijwerk en geslepen glas.

Vermaak voor Kinderen Voor kinderen is er voldoende vermaak met diversen speeltoestellen en activiteiten. Zo zijn er onder anderen een grote Zandbak, Springkussen, Wipkippen en een Grote Historische Draaimolen. Op zondagmiddag komt ballonnenclown Dico ook altijd weer eventjes langs met een mooie show vermaakt hij de jongste bezoekertjes in de partytent.

Agrarische Speurtocht (Speciaal voor de kinderen over het hele showterrein georganiseerd)  In deze agrarische speurtocht kom je alles aan de weet over het boerenleven “geïllustreerd met vele spellen en demonstraties krijgt iedere deelnemer aan deze tocht een mooie indruk waarmee de Agrariër zijn dagelijkse werkzaamheden verricht.” Aanmelden kan bij de kassa en op het terrein. De Agrarische Speurtocht wordt dit jaar voor de 7e keer georganiseerd en is daarmee nog uitgebreider dan voorgaande jaren.

Compleet overzicht van dit evenement is hier terug te vinden www.vcdekrum.nl

Toegang  Entree € 5,00 en kinderen onder de 12 jaar krijgen gratis toegang. Dit alles zal plaatsvinden op 17, 18 en 19 April 2020 op het showterrein aan de Heesakkerweg 1 te Asten.

Het showterrein is op zaterdag & zondag geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. De feesttent is op vrijdag en zaterdag vanaf 18.00u gratis toegankelijk voor bezoekers vanaf 18 jaar.

Voor meer informatie kunt u terecht bij organisatie VC de Krum

www.vcdekrum.nl E-mail info@vcdekrum.nl Mob: 06-53 25 18 08 Telefoon: 0492-33 16 61