Motorische Demo-Dagen te Asten

Motorische Demo-Dagen te Asten

Datum: 19-04-2024 - 21-04-2024
Tijd: 09:00 - 18:00 uur
Locatie: Heesakkerweg 1, 0000AA, Asten
Organisatie: www.vcdekrum.nl
Inlichtingen: info@vcdekrum.nl


22ste Motorische Demo-Dagen, 19, 20 en 21 April 2024

Vriendenclub de Krum organiseert in het weekend van 19, 20 en 21 april voor de tweeëntwintigste keer de Motorische Demo-Dagen. Het Showterrein is te vinden op de roemruchte locatie aan de Heesakkerweg te Asten. Het is onze organisatie een groot genoegen u ook dit jaar weer te verwelkomen.

Van optredens, live bands, oldtimertractoren, demonstraties en heel veel kinderattracties bruist het evenement wederom van de activiteiten, want de organisatie achter de Motorische Demo-Dagen heeft er enorm veel zin in om na een lange winter eindelijk weer van start te gaan!

Oldtimertractoren

De Motorische Demo-Dagen brengen in één weekend vol sfeer “vele hobbyisten van jong tot oud” met talrijke oldtimertractoren bijeen. Deze oldtimer tractorshow van Zuidoost Brabant is met een groot aantal historische modellen voor onze regio uniek in zijn soort.

Demonstraties

De Motorisch Demo-Dagen doet zijn naam met alle festiviteiten volop eer aan, want qua demonstraties is er van alles te zien en te beleven. Zo kunnen we u al vele jaren verwelkomen met een heus “Tractorpulling terrein” voor Oldtimertractoren, waar weer veel spannende taferelen de revue zullen passeren. Als vanouds worden op het ploegterrein weer verschillende demonstraties verzorgd zoals ploegen en boomstam slepen. De aanwezigheid van een waterrem maakt het mogelijk de PK’s nauwkeurig af te lezen. Stichting Smid Renders demonstreert hoe op een ‘historische kopieermachine’ uit 1950 klompen gemaakt worden. Deze machine wordt aangedreven door een Lanz Stoomlocomobiel die in 1909 werd gebouwd door de Heinrich Lanz Machinefabriek in Mannheim. De locomobiel heeft een capaciteit van 21 PK en weegt maar liefst 6 ton. Te midden van het terrein worden volgens traditie van midden de vijftiger jaren de rogge gedorsen. Een mooie demonstratie als gezellig onderonsje met hobbyisten onder elkaar, waar “Dorsploeg Deurne” te bezichtigen zal zijn om tijdens de show een dors demonstratie verzorgen.

Veel kinderattracties

Deze happening staat ook weer bol van kinderactiviteiten. Zo is er op het middenterrein veel vermaak met activiteiten en speeltoestellen zoals een grote Zandbak met speelgoed, Springkussen, Wipkippen en een grote attractie zoals een intense Piraten Run stormbaan en de Shooting haai als twee enorme luchtkussens. Over het gehele terrein is er bovendien een geweldige “Speurtocht” op touw gezet, waar je alles aan de weet komt over het boerenleven. Geïllustreerd met vele spellen en demonstraties, krijgt iedere deelnemer aan deze tocht een mooie indruk met welke bezigheden de Agrariër zich dagelijks bezighoudt. De “Agrarische Speurtocht” vindt dit jaar voor de 8e keer plaats. Iedere geïnteresseerde kan zich aanmelden bij de kassa en op het terrein.

Marktkramen

Verder zijn er ook Marktkramen aanwezig met misschien wel dat ontbrekende onderdeel waar u al heel er lang naar op zoek was.

Oldtimerwoonwagens

Op het terrein zijn er ook veel woonwagens te bezichtigen die rond de dertiger en veertiger jaren door de kermislieden werden gebruikt. Het zijn nog altijd zeer authentieke woonwagens met veel houtsnijwerk en geslepen glas. Naast de woonwagens is er voor de deelnemers direct aan het showterrein een overnachtingsplaats.

Muziekprogramma

Ook bestaat het evenement als vanouds uit veel livemuziek. Op vrijdag trapt de Limburgse Rock ’n Roll feestband Trade Mark het weekend af, die met hun 37ste jaargang aan ervaring de juiste snaren weten te raken om er een ongekend oorverdovend feest van te maken. Zaterdag wordt het voor het tweede jaar op rij, met regioband Fiesta Orkesta een grote gezelligheid aan feest. Zondagmiddag is het weer Ready to rock met Roy Janssen Live on Stage met een super sfeer en alle herkenbare muziek uit de 60’s, 70’s, 80’s. Uiteraard worden alle optredens het gehele weekend omlijst door de oer hechte DJ Peerke van Drive-in show Fiësta. De feesttent is op vrijdag en zaterdag van 20.00 uur tot 01.00 uur GRATIS toegankelijk voor bezoekers vanaf 18 jaar.

Toegang

Het terrein is zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 18.00 uur geopend. Entree € 5,- en kinderen onder de 12 jaar krijgen gratis toegang.

De feesttent is op vrijdag en zaterdag vanaf 20.00 uur tot 01.00 uur gratis toegankelijk voor bezoekers vanaf 18 jaar.

Voor meer informatie kunt u terecht bij organisatie VC de Krum. Website www.vcdekrum.nl – E-mail info@vcdekrum.nl – Tel 06-53251808