Historischer Feldtag Nordhorn 2020 Afgelast

Historischer Feldtag Nordhorn 2020 Afgelast

Datum: 08-08-2020 - 09-08-2020
Tijd: Hele dag uur
Locatie: Lohesch 61, 48531, Nordhorn
Organisatie: Trekkerclub Nordhorn (D)
Inlichtingen: www.treckerclub.de


Historischer Feldtag Nordhorn 2020 vindt plaats op 8 en 9 augustus 2020

Herlancering met nieuw team en nieuw concept

Het tweede weekend van augustus is het weer zover: na een pauze van twee jaar zal de Trekkerclub Nordhorn e.V. opnieuw de Historischer Feldtag Nordhorn organiseren. Deze beslissing is genomen door de leden van de club op 5 februari 2020. De omvang en het concept van deze velddag zullen echter erg verschillen ten opzichte van de vorige editie in 2017 en zullen eerder lijken op basis van het evenement, die meer dan 25 jaar geleden werd gelegd.

Meer dan ooit zal ons evenement zich richten op live-demo’s met historische tractoren en werktuigen in plaats van statische exposities. Omdat we ons evenement opnieuw hebben gelanceerd en respectievelijk de planning en voorbereiding zijn begonnen met een heel nieuw team, kunnen en willen we ons niet richten op duizenden trekkers en machines, die voor een deel wereldwijd uniek waren en soms van verre gehaald werden. Deze keer is het onze bedoeling om onze bezoekers een indruk te geven van het typische plattelandsleven van enkele decennia geleden. Bovendien willen we dat het evenement kleiner van omvang zal zijn, meer gericht op gezinnen en ook overzichtelijker dan in de afgelopen jaren.

De grootte van de akkers voor live demonstraties zal ongeveer hetzelfde zijn als tijdens de meest recente Historische Feldtage. Het aantal getoonde tractoren en landbouwmachines zal daarentegen aanzienlijk lager zijn. Tractoren en werktuigen zullen voornamelijk worden aangevoerd en getoond door leden van de Treckerclub Nordhorn alsmede door nabijgelegen bevriende clubs en privépersonen uit het gebied rond Nordhorn en het nabijgelegen Nederland.

We vinden het vooral belangrijk dat we onze bezoekers, met name gezinnen met kinderen, een spannende en gevarieerde velddag kunnen bieden met veel demonstraties”.

Bezoekers kunnen getuige zijn van klassieke graanoogst, het werken met oude dorsmachines en klassieke aardappeloogst en voederwinning. Daarna, op de geoogste velden, demonstraties van stoppelbewerking, mestverspreiden, grondwerk en het (gesimuleerd) werken met zaaimachines en pootmachines. De nadruk zal deze keer niet liggen op bepaalde tractormerken, maar eerder op de landbouwmachines van de jaren 1950.